Bara Prasilova

De tweede Internationale Fotobiënnale Oostende strekt zich uit over de Stad aan Zee. Volg het parcours tussen Fort Napoleon en Mu.ZEE – omgekeerd kan ook – en ontdek op de bijzonderste locaties werk van verschillende (inter)nationale topfotografen.

Waar Joel-Peter Witkin zich schuilhoudt in Fort Napoleon, is het werk van de andere topfotografen van de tweede Internationale Fotobiënnale Oostende te zien in openlucht. Zoals dat van Mous Lamrabat, een Marokkaans-Belgisch toptalent die zijn twee culturele identiteiten met elkaar in verband brengt via fotografie. Mous kiest hierbij zorgvuldig universeel herkenbare symbolen om een vloeiend visueel verhaal te creëren dat door iedereen kan worden begrepen. Hij palmt met zijn spraakmakende foto’s het Leopoldpark in.

Op de Zeedijk ‘hangen’ dan weer foto’s van Giorgibel. De Italiaanse fotografe gebruikt het zelfportret om zichzelf te zien, te genezen en te zoeken, zonder ooit haar gezicht te onthullen. Het is dé manier om zichzelf uit te drukken.

En aan de Drie Grapers is het al Bara Prasilova wat de klok slaat, wier surrealistische beelden zich op het kruispunt van absurditeit, curiositeit en schoonheid bevinden.

Ten slotte strijkt Jenny Ymker met haar eigen gedachten en droombeelden neer op verschillende locaties in de stad, waaronder het Koningspark. Terwijl Peter Lippmann het Prinses Stefanieplein inneemt met zijn foto’s waarin eenvoud en zuiverheid primeren.

Alle buitenlocaties zijn gratis toegankelijk.